NRK Meny
Rekesalat med rekemajones

Rekesalat servert på små runde, sprøstekte loffskiver.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Rekesalat med rekemajones

Små retter til mange. Det må til når kjøkkenet skal innvies. James Price lager rekemajones og blander den i rekesalaten. Rekesalaten servers på små runde krutonger.

Slik gjør du

Pill rekene og ha skallene i en gryte. Hell olje på til det akkurat dekker skallene, ca. 1/2 liter. Sett gryten over svak varme i ca. 30 minutter. La oljen avkjøles med skallene i. Sil fra skallene.

Rekene kokes i lettsaltet vann et par minutter og avkjøles.

Lag rekemajones på denne måten: Eggeplommer, dijonsennep, sherryeddik, salt og pepper piskes sammen. Tilsett rekeoljen i en tynn stråle mens det piskes kraftig. Når massen har fått riktig konsistens tilsettes ikke mer olje. Hvis rekeoljen er brukt opp og majonesen er for tynn må man tilsette litt mer nøytral olje.

Smak til med tomatpuré, piment d'espelette eller paprika, safran, salt og pepper.

Skjær rekene i mindre stykker og ha dem i majonesen. Hakk fennikel fint og vend den inn.

Skjær loffskiver i firkantede eller runde krutonger (ca. 3 cm i diameter) og stek dem sprø på en panne i olivenolje. Dryss over finhakkede krydderurter. Legg en god klatt rekesalat på hver krutong og pynt med litt dill.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR