Rekesalat med asparges

Rekesalat med asparges.

Foto: DR

Rekesalat

Til rekesalaten skal det være ferske reker som du piller selv og hjemmelaget majones. Den fete majonesen får et løft med litt sitron.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rekene skrelles og legges i en bolle.

Knekk endene av aspargesene, legg dem i en sil over en kjele med kokende vann. Aspargesen skal ikke komme nedi vannet.Damp aspargesene til de er møre ca. 2-3 minutter. La dem avkjøles og skjær dem i passe små biter.

Bland aspargesen med rekene. Dryss over nykvernet sort pepper og bland med sitronmajones, og litt finhakket rødløk eller vårløk.

Sitronmajones
Rør sammen egget i en bolle. Pisk inn oljen dråpe for dråpe i eggemassen med en elektrisk visp. Hver gang oljen er absorbert tilsettes mer olje, og etter hvert som majonesen blir tykkere kandu øke mengden av olje. Når majonesen er tykk smakes den til med salt, sitronsaft og sitronskall.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Frilandshagen

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR