Slik gjør du
Hvis akkaren og rekene er frosne må de tines først.
Finhakk chilien etter at du har fjernet frøene. Finhakk persille- og merianbladene. Skjær akkaren i ringer. Skrell rekene.
Varm olje i en wok eller en stor stekepanne. Ha i chilien (ta med frøene hvis du liker det sterkt) og revet sitronskall. Rør i pannen og kjenn den nydelige duften.
Finhakk hvitløken og ha den i pannen sammen med omtrent en tredel av persillen og merianen. La det steke en kort stund før du har i akkar og reker. Stek i 2-3 minutter til sjømaten er akkurat gjennomstekt.
Tilsett resten av urtene og sitronsaft fra halve sitronen, stek i cirka 30 sekunder. Smak til med salt eller mer sitronsaft. Ha sjømaten over på en varm tallerken.
Tips
Nigella Lawson serverte akkar og reker med italiensk svart ris i TV-sendingen.
Hvis du tar litt av kokevannet til spagettien og blander sammen med sjømaten og spagettien får du en mer kremet saus.
Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC