Akkar og reker med chili og merian

Akkar og reker med sitron, chili og hvitløk servert med spagetti.

Foto: Fra TV-serien «Nigellas italienske fristelser» / BBC

Reker og akkar med chili og merian

Sjømat og spagetti med smak av chili, sitron, merian, persille og hvitløk er en av de rettene som det tar kortere tid å lage enn å spise, sier Nigella Lawson.

Slik gjør du

Hvis akkaren og rekene er frosne må de tines først.

Finhakk chilien etter at du har fjernet frøene. Finhakk persille- og merianbladene. Skjær akkaren i ringer. Skrell rekene.

Varm olje i en wok eller en stor stekepanne. Ha i chilien (ta med frøene hvis du liker det sterkt) og revet sitronskall. Rør i pannen og kjenn den nydelige duften.

Finhakk hvitløken og ha den i pannen sammen med omtrent en tredel av persillen og merianen. La det steke en kort stund før du har i akkar og reker. Stek i 2-3 minutter til sjømaten er akkurat gjennomstekt.

Tilsett resten av urtene og sitronsaft fra halve sitronen, stek i cirka 30 sekunder. Smak til med salt eller mer sitronsaft. Ha sjømaten over på en varm tallerken.

Tips

Nigella Lawson serverte akkar og reker med italiensk svart ris i TV-sendingen.

Hvis du tar litt av kokevannet til spagettien og blander sammen med sjømaten og spagettien får du en mer kremet saus.

Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC