NRK Meny
Rekekaker

Rekekakene kan også lages uten egg. Da blir de flatere.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Rekekaker

Rekekakene lages av pannekakerøre med bittesmå reker, finhakket løk og bladpersille.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene til en jevn pannekakedeig. Hvis du ikke får tak i bittesmå reker kan du ev. bruke vanlige reker som du piller og grovhakker.

Danske fjordreker kan til nøds brukes, men siden de er litt større enn de små spanske rekene bør man fjerne hodene og grovhakke rekene med skall og bruke dem i deigen.

Varm en stor skvett olje i en panne og legg deigen i pannen i store flate klatter med en spiseskje. Stek rekekakene sprø og gylne. La dem dryppe av på kjøkkenpapir før de spises.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR