NRK Meny

Reke- og avokadoterte med løyrom

Denne forretten med reker og avokado er en del av Tina Nordströms nyttårsmeny.

Slik gjør du

Dagen før

Skjær bort kantene på brødet.
Bland brød, persille og dill i en foodprocessor.
Bland inn smør og kjør det litt til.
Legg bakepapir i bunnen av en paiform med løse kanter.
Hell ut blandingen i formen og tilpass.

Fyll

Bland rekene med løk og avokado.
Bløtlegg gelatinplatene i ca 20 minutter, eller til de er myke.
Legg så gelatinplatene i en gryte og varm forsiktig.
Smelt platene med 0,5 dl av créme fraîchen. Når de så er helt løst opp, setter du gryta til side og lar den kjøle seg litt.
Bland créme fraîche og rømme med rekene.
Hell i sitronsaft og skall.
Tilsett salt og pepper etter smak.

Bland i en skje av rekeblandingen i gelatinen før temperering.
Hell så gelatinen tilbake i rekeblandingen og rør om.
Legg blandingen i paiformen, dekk med plast og sett i kjøleskapet.

Nyttårsaften

Ta bort kantene på paiformen.
Spre løyrom utover, riv over pepperot etter smak (ca. 1-2 ss)
Bland salaten med olje og balsamico.
Tilsett salt og pepper etter smak.
Legg salat på en tallerken og plasser et paistykke oppå.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Les mer: Tinas nyttårsmeny - NRK Mat

Kilde: Tina Nordström