NRK Meny

Reiseradiosalat

Sommeren 2003 komponerte Sonja Lee en salat spesielt for Reiseradioens lyttere. For å feire at sommeren endelig er her, foreslår vi at du lager den!

Slik gjør du

Kok eggene i 5 minutter. Legg dem i isvann for å avkjøle dem raskt, vær forsiktig når du skreller eggene, siden de bare er bløtkokte.

Kok bønnene i kokende salt vann i om lag tre minutter. Legg dem over i isvann for å avkjøle dem raskt.

Vask salaten godt og kutt løken i tynne skiver.

Bland sennep, eddik, salt og pepper. Rør rundt og spe med olivenolje.

Bland bønner, oliven, løk og salat med vinaigrette, og fordel salaten utover fire tallerkener. Eggene deles i to og legges på toppen.

Tomatene fordeles likt. Deretter plukkes persillebladene av stilkene og drysses over salaten.

Tips

Får du ikke tak i tunfisk i olje, kan du også bruke tunfisk i lake. Bruker du tunfisk i lake, må du huske å sile laken godt av.

Vær kreativ, bruk det du har av råvarer eller har lyst til å ha i salaten. Her er brukt tunfisk, men du kan godt bytte den ut med kreps eller annen sjømat.

Kilde: Sonja Lee i Reiseradioen