NRK Meny

Reinskav med potetmos

Gamle poteter gir den beste potetmosen. Niklas Ekstedt serverer potetmos til reinskav i fløtesaus.

Slik gjør du

Sett potetene og jordskokkene på kok før du begynner med reinskavet.

Reinskav

Hakk løk, sopp og gulrot og brun det lett i pannen. Tilsett reinskav og stek videre en liten stund. Hell over fløte og smak til med salt, pepper og buljong. La det koke i ca. 5 minutter.

Rør inn tyttebær og hakket persille.

Potetmos

Skrell og del potetene og jordskokkene i omtrent like store biter. Ha dem i kokende vann og la dem koke i ca. 20 minutter. Slå av vannet.

Press potetene og jordskokkene med en potetpresse. Ha i en klatt smør, hell på litt melk av gangen og smak til med salt. Visp til det blir en puré.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT