Reinskav i svensk og finsk versjon

Reinskav er blant de beste basisrettene som finnes. Lettlaget, godt og med rene smaker. Matti Konttaniemi har 50 års erfaring med reindrift og serverer reinskav til tusenvis av turister hvert år. Han bruker bare reinfett, reinkjøtt og salt. Michael lager reinskav med inspirasjon fra Sverige. Favoritter? Michael: svensk reinskav, Matias: finsk.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Finsk reinskav etter Matti Konttaniemi
Varm pannen. Stek reinsdyrkjøtt i reinfett. Tilsett salt. Spis.

Michaels svenske reinskav med vodkarørte tyttebær
Stek kantarellene i smør så de blir gyllenbrune. Tilsett reinkjøtt og stek til det har fått farge.

Tilsett hakket løk og la det bli blankt. Dryss på mel og rør, hell i fløten og kok til det oppnås en fin konsistens. Ikke glem å salte og pepre.

Vodkarørte tyttebær
Bland tyttebær og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Bland i vodka.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Matti Konttaniemi og Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE