NRK Meny

Reinsdyrfilet med soppstuing og rødløkkompott

Reinsdyrkjøttet får følge av kantareller og sjampinjonger og en nydelig kompott av rødløk. Kokk Ove Aasen var gjest i Gladkjøkkenet til NRK Sørlandet.

Slik gjør du

Reinsdyrfiletene krydres med salt og pepper. Brunes fort i glovarm panne med olje og smør. Ha på tørr eller frisk timian og stek den i ovn på 100 °C i ½ time. Luft ovnen slik at tempen går ned til 65 grader. Sett deretter ovnen på 65 grader og la fileten stå i minst ½ time til.

Soppstuing
Soppstuing – Kutt soppen og stek den i i gryte med salt, pepper og timian. Hell i fløten og kok den til det hele begynner å tykne. Ha i buljong og smak den til.

Rødløkkompott
Løken kuttes i båter og surres i gryte med smør. Tilsett sukker og balsamico, la den småkoke under lokk i 20 minutter. Smakes til med salt og pepper.

Vårløk
Vårløken kokes i saltet vann i 3 minutter. Slå av vannet og tilsett en klatt smør.

Tips

Serveres med potetpuré av mandelpoteter.

Kilde: Ove Aasen