NRK Meny
Rein i pita med sjampinjong, tyttebær og timian

Hjemmelagde pitabrød med tyttebær.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Rein i pita med sjampinjong, tyttebær og timian

Denne retten ble til i en lavvo ved Nordkapp. Det er langt mellom gatelyktene der, så jeg måtte føle meg fram. Å velge frosset reinskav er det enkleste, men retten blir veldig mye bedre med tynt, tynt skåret reinbog. Det er min definisjon på reinskilling.

Slik gjør du

Skjær reinkjøttet fri for hinner og sener. Skjær supertynne skiver og salte forsiktig.

Varm opp en stor stekepanne/steketakke (helst over åpen ild)

Skjær sjampinjong i skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær ut kjernene av tomatene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Stek kjøttet i rapsolje. Tilsett sjampinjong, sjalottløk og hvitløk. Stek det hurtig og tilsett fløten. La det koke til en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper og bland inn tomater og timian.

Fyll pitabrød med salat, agurk i tynne skiver og reinragu. Topp det hele med tyttebær.

Pitabrød

Bland ut gjæren i fingervarmt vann. Tilsett mel, honning og salt. Tilsett smøret til slutt og arbeid deigen til en jevn deig. La den heve i en halv time.

Kjevle ut deigen til ca. 4 mm tykkelse og trykk ut store sirkler.

Grill pitabrødene på melet panne eller melet al-folie til de har fått fin farge på begge sider.

Tips

Pitabrødene kan du gjøre klar inne ved å kjevle ut deigen og lage sirklene ferdig. Legg dem lagvis i bakepapir.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE