NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Ravioli med steinsopp og soppbuljong

Soppravioli laget med wontonark, sprøstekte jordskokkskiver, urtepasta og soppbuljong.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Ravioli med steinsopp og soppbuljong

En god soppbuljong eller sopp-te, som Paul Svensson kaller det, løfter denne enkle ravioliretten. Den smaker mye høst og mye sopp. Jordskokk er det perfekte tilbehøret.

Slik gjør du

Steinsoppbuljong

Kok opp vann og hell det over steinsopp, salvie og finhakket løk. La det trekke i en time. Sil av og kok opp buljongen. Smak til med salt og pepper.

Soppravioli

Rens kantarellene. Legg de fine soppene til side og bruk resten i raviolifyllet. Stek steinsopp og kantarellrestene gylne i smør. Stek løken myk i smør. Bland løk og sopp, kok inn med fløte. Grovhakk blandingen på en skjærefjøl.

Skjær jordskokkene i tynne skiver. Råstek jordskokkskivene og smak til med salt og hvit pepper.

Legg ut halvparten av wontonarkene. Legg en spiseskje raviolifyll på hver. Pensle med vann. Legg over et nytt wontonark og press dem sammen ved hjelp av et glass eller en ring så stor som fyllet. Stans ut ravioli med et glass som er et nummer større. Legg ravioliene på durumhvete hvis det trengs. (Hvetemel blir for klebrig.)

Urtepasta

Bland revet sitronskall, hvitløk, persille og litt olivenolje til en pasta.

Servering

Stek de fine kantarellene raskt i smør til de får fin farge. Kok raviolien i 3 minutter. Server nykokt ravioli med urtepasta, råstekt jordskokk, kantareller og steinsoppbuljong.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE