NRK Meny

Ravioli

Slik gjør du

Rør mel, egg og eggeplommer godt sammen, eller kjør det til smuler i en food-prosessor.
Elt deigen til den er myk og blank, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap en halv time.

Del deigen i fire stykker og pakk de tre stykkene inn i folie igjen så de ikke blir tørre.
Kjør deigen gjennom en pastamaskin til den er helt tynn.
Skjær deigen i firkanter.
De kan holde seg et par timer i kjøleskap - med litt mel over og under plast. (Deig som blir til overs kan tørkes.)

Legg en dessertskje med fyll midt på ene halvdelen av pastaplaten.
Pensle kantene på alle fire sider med litt vann.
Brett sammen pastaplatene til små «pakker» og press godt ned hele veien rundt fyllet så lufta trykkes ut.
Avslutt med å skjære kantene med et kakehjul eller kniv.

Ravioliene legges i lettsaltet kokende vann i 2 minutter.

Potetfyll
Potetene kokes med hvitløksfeddene. La potetene renne av i 3-4 minutter.
Bland gorgonzola og pecorino med poteter og hvitløk og tilsett smøret.
Tilsett hakket ruccola.

Fyll av bønner
Når bønnene er gjort i stand, kokes de i ett minutt i vann uten salt.
Ricottaen smuldres i en skål, og bønnene grovhakkes.
Bland ost og bønner med hakket mynte.
Tilsett salt, pepper, sitronsaft, olje og parmesan.
Bland alt sammen.

Tips

Potetfyllet kan også brukes som tilbehør til stekt fisk.