NRK Meny

Rask pasta med reker og fennikel

Når pastaen er kokt skal reker eller krepsehaler bare så vidt varmes i blandingen av fennikel og purre. Det går fort.

Slik gjør du

Strimle fennikelen fint. Hakk purren, la det mørkegrønne være. Stek fennikelen i olivenolje til den blir myk. Tilsett purren når fennikelen har frest et par minutter. Tilsett salt og pepper.

Sett på vann til pasta.

Hell vin og vann over purre og fennikel og la det småkoke til pastavannet koker.

Skjær avokadoene i terninger. Finhakk timian (hvis du bruker fersk). Hakk ruccolabladene grovt.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Legg rekene i fennikel- og purreblandingen. La dem bli varme, tilsett avokado, timian og ruccola og bland. Bland i pasta og server straks med revet parmesan.

Tips

Saras kommentar
I det siste er sammalt pasta blitt veldig "riktig". Og ja, liker du det, er det flott. Jeg personlig føler at det smaker som bark og foretrekker vanlig - fortrinnsvis fersk - pasta. Spis rikelig med grønnsaker til, slik at du får et bedre næringsinnhold enn for eksempel grov pasta med ferdig saus.

Kilde: Saras kjøkken