NRK Meny
Rapphøns i epler

Rapphøns kokt sammen med epler. Anne Hjernøe flamberer rapphønsene før eplene has i. Men flamberingen kan du hoppe over hvis du vil.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Rapphøns i epler

Rapphøns stekt og kokt i gryte med epler, eplebrennevin, einebær og allehånde.

Slik gjør du

Løken skjæres i båter og stekes i en blanding av olje og smør til den blir glassklar i konsistensen.

Rapphønsene has i gryten og brunes godt på alle kanter. Hell en god skvett brennevin over fuglene og tenn på. Hvis du har kjøkkenvifte skal den slås av når du tenner på. Når ilden har slukket tilsettes eplebåter, einebær og allehånde. La det steke med et par minutter.

Hell fond over hele sulamitten til det er ca. 3/4 dekket. Legg lokk på gryten og la det koke i ca. 25 minutter, eller til rapphønslårene løsner når du drar i dem.

Spis rapphøns i epler med godt brød og ev. en god salat.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR