Rakfisk på skje

En liten rett, så liten at den får plass på skjeen. Rakfisk, potet, løk og rømme.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Rakfisk på skje

Kokt potet, gressløk, rømme, rakfisk, rødløk og eple på en skje blir en herlig munnfull. Oppskrift fra Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag».

Slik gjør du

Skjær mandelpotetene i jevne skiver, ca ½ cm tykke. Vend skivene med noen dråper olivenolje og raust med finhakket gressløk. Legg potetskivene på spiseskjeer, en skive per skje. Topp potetskivene med en liten klatt rømme, en pen bit med rakfisk og til slutt litt finsnittet rødløk og finsnittet eple.

Løft skjeene over på et pent fat før servering.

Tips

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»