Rakfisk med eple, vanilje og mandelpotetvaffel

Ha god varme i vaffeljernet. Potetvaflene trenger det. Her servert med eplekompott, rakfisk, rømme, rødløk og gressløk.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Rakfisk med eple, vanilje og mandelpotetvaffel

Lise Finckenhagens potetvafler serveres med rakfisk i pene stykker, eple- og vaniljekompott, rømme og rødløk i tynne ringer/skiver. Dryss over hakket gressløk.

Slik gjør du

Eple- og vaniljekompott
Skrell og skjær eplene i små biter (har eplene en flott rød farge kan du la litt av skallet være igjen, det setter en fin farge på kompotten). Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en teskje. Ha eplebitene i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, vaniljefrø, sukker, vann og sitronsaft. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre og væsken har fordampet. Rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen. Avkjøl.

Potetvafler
Kok potetene uten salt til de er helt møre. Hell av vannet og mos potetene. Rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak til med salt og pepper ev. også litt revet muskat.

Steke gylne tykke potetvafler i et godt smurt vaffeljern.

Tips

Flere oppskrifter: «Jacobsen»

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen»