NRK Meny
Raita
Foto: Fra TV-serien Camillas krydderplanter / DR

Raita - yoghurtsalat med masse urter

Raita er en yoghurtsalat med masse urter, i familie med tzatziki. Der er fin til forrett med myke arabiske brød, papadums, og kanskje et stykke stekt eller røykt fisk eller til lammekjøtt. Det kan også brukes til sandwich med agurk, bakt paprika og tomatskiver. Her kan du velge mellom to utgaver av raita.

Slik gjør du

Raita med mynte og ramsløk
Rør sammen alle ingrediensene og la det trekke en times tid før det skal spises.

Det tar tre timer for yoghurten å renne av.

Spis raita med mynte og ramsløk med frikadeller, godt brød, ovnsbakte poteter med frisk rosmarin og en grønn salat.

Raita
Bland alle ingrediensene og smak til. La salaten trekke på et kjølig sted en times tid.

Raita er ogdt til nye poteter, bakte poteter, tomatsalat, som salsa til stekt fisk og kjøtt og fin til grillmat som saus.

Tips

Flere oppskrifter: Camillas krydderplanter

Kilde: Camilla Plum i TV-serien Camillas krydderplanter/DR