Hopp til innhold
Røykt hamburger med ost, brød og pikkels

Prøv deg på røykt hamburger med tre typer kjøtt.

Foto: Fra TV-serien Den grønne slakteren / SVT

Rågode røykte hamburgere

Old school røykte burgere som imponerer, servert med potetbrød og sylteagurk. Hvis du er skikkelig sulten, bruker du dirty fries som tilbehør.

Slik gjør du

Kutt kjøttet i grove terninger og bland de tre typene kjøtt i en bolle.

Mal kjøttet i en kjøttkvern gjennom en 5-7 mm skive, avhengig av hva du har hjemme. Tilsett krydderne og vend dem forsiktig inn, pass på å holde kjøttdeigen kald og løs.

Form deretter 200 grams burgere forsiktig, pass på at de fyller i brødene du skal bruke. Legg et brett eller fat med plastfolie på og oppbevar burgerne kaldt til de skal lages.

Få fart på røykeovnen eller smokeren og la den nå cirka 115-125 grader.

Legg burgerne på rist og røyk dem i omtrent 35-45 minutter, de skal nå opp til cirka 60 grader i kjernen.

Ta burgerne ut og legg på grillen eller i en stekepanne for å gi dem litt karamellisering, snu en gang og legg på osteskiven. Legg gjerne på lokk og la de grille eller steke i ytterligere 1-2 minutter så osten smelter.

Legg sylteagurk på det ristede bunnstykket av hamburgerbrødet, legg på burger, lokk og server umiddelbart.

Tips

For raskere servering, halver størrelsen på burgerne, cirka 100 g hver. Trykk ned i en supervarm stekepanne, gjerne støpejern, stek noen minutter på hver side. Tilsett ost og server deretter direkte med samme brød og sylteagurk.

Oppskrift på dirty fries med pulled pork

Oppskrift på burgerbrød med kernzamel

Kilde: Fra TV-serien «Den grønne slakteren»