NRK Meny

Rådyrsadel

Rådyrkjøttet skal stekes i stekepanne og deretter i ovnen. Først blir det pakket inn i bacon og urter.

Slik gjør du

Rådyrsadel
Sett ovnen på 120 °C. Rengjør kjøttet, salte og pepre.

Del rådyrsadelen i to deler. Legg ut plastfolie på bordet, og legg på baconskivene.

Strø halvparten av de grovhakkede urtene over baconskivene. Legg på en rådyrsadel, salte og pepre, og lag en rullekake ved hjelp av plastfolien. Gjør det samme med den andre kjøttdelen.

Skrell løk og hvitløk og skjær dem i mindre biter. Brun kjøttet med baconsiden ned på pannen, stek på middels varme sammen med løk og hvitløk i smør og olje. Tilsett gjerne noen kvister salvie og timian.

Ta opp kjøttet og legg det på en tallerken. La løken, hvitløken, og urtene ligge igjen i pannen. Ovnsbak kjøttet ferdig, inntil steketermometer viser 55 °C. Dette vil ta ca. 30- 35 minutter. Ta ut kjøttet og la det hvile.

Saus
Ha vin, vann, buljong og laurbærblad i stekepannen, hvor løken, hvitløken og urtene fortsatt ligger. Visp i bunnen med en visp, og la det hele koke ned til ca. 4 dl. Bland inn maisenna med litt vann.

Smak til med salt, pepper, eventuelt litt sukker og en spiseskje smør.

Tips

Rådyrsadelen serveres med

.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»