NRK Meny

Rabarbraterte

Sommerens rabarbraterte laget med butterdeigplater.

Slik gjør du

Frossen butterdeig kjevlet ut til en tynn leiv legges i en terteform. Pensle med eggeplomme langs kanten.

Ha strøkavring i bunnen av terten. Den suger opp væsken fra rabarbraen.

Kok rabarbra i ett minutt i litt vann sammen med sukker og vaniljefrø og vaniljestang. Sil godt av vannet og ta bort vaniljestangen. Legg rabarbraen i tertebunnen.

Kjevle ut lokk av butterdeig og legge over terten. Ta bort overflødig deig. Pensle med eggeplomme. Lag et hull hvor dampen kan slippe ut. Pynt med rester av butterdeigen.

Stekes i ca. 30 minutter ved 180 °C med varmluft eller på 200 °C med vanlig over- og undervarme.

Serveres med vaniljesaus.

Tips

Flere oppskrifter:

, , og .

Kilde: Bent Stiansen i Fjernsynskjøkkenet 1993