Rabarbrapai
Foto: Randi Wilsgård / NRK

Rabarbrapai

Når rabarbraen kommer tidlig om sommeren er det klart for rabarbrapai med hjemmelaget vaniljekrem.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Paideig
Smør og melis blandes klumpfritt med en deigkrok. Tilsett mel og egg og elt sammen forsiktig. Blandes minst mulig. La deigen hvile i kjøleskapet minst en time før bruk.

Paien forstekes ved 175 grader i ca. 20 minutter.

For å unngå at paideigen "blåser seg opp" anbefaler vi å steke paien sammen med tørkede grønne erter. Klem ut deigen i forma og ha tørka erter oppi under steking. Ertene kan brukes på nytt neste gang du steker paideig.

Vaniljekrem
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang.

Bland 1/2 dl melk med maizenamelet. Tilsett eggeplommene.

Tilsett 1/3 av den kokte melken over eggeblandingen. Rør godt.

Hell blandinga tilbake i kasserollen, og kok opp under omrøring.

Avkjøles. Fordeles i den forstekte paibunnen.

Rabarbra
Rens rabarbraen. Del den i biter.

Kok opp vann med rabarbraskall, sukker og kanelstang. Tilsett oppdelt rabarbra og la det koke i ca. 3 minutter til. Avkjøl rabarbraen.

Fordel den kokte rabarbraen oppå vaniljekremen.

Paien skal i stekovnen igjen i noen få minutter. Serveres lunken.


Tips

Ta vare på sukkerlaken rabarbraen er kokt i. Tilsett mer sukker og kok videre til det blir en sirup. Sirupen er fin til pynt av paistykkene.