Laster innhold, vennligst vent..
Dessert

Deilig dessert med norsk rabarbra, jordbær, kremis og hvit sjokolade.

Foto: Jan-Kristian Schriwer

Rabarbragrøt med kremis og stekt hvit sjokolade

Denne deilige desserten med norsk rabarbra og jordbær, fra egen hage eller butikken, vil sette en spiss på festdagen.

Slik gjør du

Denne desserten blir like bra om den lages noen dager før den spises.

Ha vann, sukker og fryste jordbær i en kjele. Kok opp, trekk kjelen til side og la det trekke i 20 minutter før den lyserøde aromatiske væsken siles over i en bolle/kjele. La bærene renne av seg i silen uten at du presser på dem, da holder væsken seg helt klar og fin. Jordbærene er nå dvaske, hvite og smakløse, de har gjort nytta si, så de kastes.

Skyll og kutt opp rabarbraen i 1 cm tykke biter. Ha disse bitene i kjelen sammen med jordbærlaken. Er rabarbraen veldig stor, noe den ikke er tidlig på sommeren, kan den skrelles ved å dra av det ytterste laget.

Kok opp dette under omrøring med en sleiv, og jevn grøten med litt potetmel. Rør i grøten slik at bitene går litt i oppløsning. Noen biter går fint.

Avkjøl grøten, ha på plastfolie og sett den i kjøleskapet.

Isen tines i kjøleskap ca. en time før servering.

Stekt hvit sjokolade

Knus en plate hvit sjokolade. Legg den på bakepapir og stek den gyllenbrun i ovnen på 160 grader i cirka 6–7 minutter. Ta den ut og sett den i kjøleskapet. Da herder den og blir meget hard. Ta den ut og hakk den så fint eller grovt du vil. Dryss en solid skje av denne på toppen av desserten.

Kilde: Øyvind Hjelle