Slik gjør du
Rabarbrakompott
Topp og bunn skjæres av rabarbrastilkene. Vask rabarbraen og skjær dem i biter på 2-3 cm.
Rabarbrabitene vendes i sukker, vanilje, revet skall og saft fra sitron. Legg rabarbrabitene i en ildfast form og stek dem i ovnen 20-25 minutter ved 150 °C. De bakte rabarbraene er ferdige og klare til desserten.
Bruk saften fra de bakte rabarbrabitene i ferskostkremen.
Ferskostkrem
Ferskost røres med fløte og rabarbrasaft. Eggeplommer piskes med melis og vanilje til en hvit kremet konsistens. Ferskostmassen og eggeblandingen vendes sammen til en homogen krem.
Bokhvetemakroner
Forvarm ovnen til 145 °C.
Sikt de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Pisk eggehvitene med melis til de er stive. Vend raskt de tørre ingrediensene i eggehviten..
Ha deigen i en sprøyte og sprøyt makroner på bakepapir. La makronene tørke i 15 minutter før de stekes i 12-15 minutter.
Legg rabarbrakompotten lagvis med ferskostkrem og bokhvetemakroner. Server desserten straks.
Tips
Se også: