NRK Meny
Rabarbracrêpes med sabayonne

Sabayonne er en tykk dessertsaus som passer godt til den syrlige rabarbraen.

Foto: Fra tv-serien Hygge i hagen / SVT

Rabarbracrêpes med sabayonne

Pannekaker med fyll av rabarbra serveres med en tykk dessertsaus laget av eggeplommer, hvitvin og vanilje.

Slik gjør du

Pannekaker

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakene eller bruk en stavmikser. Stek pannekakene på begge sider i smør på høy varme. Avkjøles.

Rabarbra

Skrell rabarbrastilkene og skjær dem i biter på 1-2 cm. Smelt sukkeret i stekepannen og legg rabarbrabitene i. La rabarbrabitene koke i sukkeret til de blir behagelig myke. Ikke la rabarbraen bli til en kompott, men prøv å beholde strukturen. Hakk mynte og bland den med rabarbraen.

Fyll pannekakene med rabarbra og rull dem sammen så ikke fyllet renner ut. Om man vil kan man gi pannekakene et sprøtt lokk av sukker ved å rulle dem i litt smeltet sukker i stekepannen før de serverses sammen med sabayonne.

Sabayonne

Skrap frøene ut av vaniljestangen og bland dem sammen med de andre ingrediensene i en liten gryte. Visp godt sammen og varm opp blandingen under konstant visping til den begynner å tykne. Den skal ikke koke, da skjærer eggeplommene seg. Ta gryten av varmen og visp til den er avkjølt.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT