Rabarbra

Camilla Plums rabarbrachutney lages i ovn – ikke i kjele.

Foto: Fra tv-serien Camilla Plum: Mat som holder / DR

Rabarbrachutney med lakris

Chutneyen med rabarbra er meget anvendelig, og blir nydelig når den bakes i ovnen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær rabarbraen i terninger og ha alt utenom sukker og eddik i ei form med høye kanter. Bland lett, og sett det i ovnen på 175 grader. Massen skal koke inn, men ikke brenne seg. Det tar minst en time. Du må følge med på hva som skjer i ovnen.

Hvis det begynner å bli brunt, må du legge aluminiumsfolie løst over forma.

Smak til med sukker og eddik etter en halvtimes tid. Om rabarbraen er veldig sur, må du øke sukkermengden.

Ha chutneyen i glass som har stått i ovnen på 150 grader i en halv time. Lokkene koker du i vann i en kjele før de settes på.

Tips

Rabarbrachutney med lakris

Camilla Plums rabarbrachutney har en masse krydder, blant annet kanelstang, hele koriander- og kardemommefrø, lakrisrot og hele sennepsfrø.

Foto: Fra tv-serien Camilla Plum: Mat som holder / DR

Chutneyen passer til hverdagsmat; kjøttkaker, stekt kylling, ost, all krydra mat og alt med karri.

Kilde: Camilla Plum i tv-serien Mat som holder/DR