Laster innhold, vennligst vent..
Rabarbra med yoghurtskum og knasende havre

Under yoghurtskummet skjuler det seg en kule sorbé og rabarbra. På toppen er det strødd ekstra søt mysli og spiselige blomster.

Foto: Eva Robild / SVT

Rabarbra med yoghurtskum og knasende havre

Tareq Taylor flørter med frokosten når han lager dessert med rabarbra. Han bruker mysli og yoghurt. Men desserten er ikke særlig sunn, bare veldig god.

Slik gjør du

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Varm opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrø til sukkeret har løst seg opp. Klem vannet av gelatinen og smelt den i den varme fløten. Avkjøl til væsken har fått romtemperatur. Ta ut vaniljestangen. Tilsett yoghurt. Rør godt.

Hell blandingen i en sifongflaske. Sett på lokket og en patron med luft. Sifongen bør stå i kjøleskapet i et par timer før servering.

Ha havregryn, nøtter, honning og sukker i en stekepanne og rist alt på høy varme, under konstant omrøring, til det er gyllenbrunt. Tilsett mer honning eller sukker, hvis det ikke er nok til å dekke havren. Hell alt over på et fat eller tallerken for avkjøling. Knus blandingen til en knasende mysli.

Skrell rabarbraen og skjær den i fine terninger. Varm den fort opp med sukker og ingefær, til sukkeret har løst seg opp. Ta gryten av varmen og la det avkjøles.

Legg litt rabarbra i bunnen av en serveringsskål, ha en kule sorbé over. Dekk sorbeen med yoghurtskum fra sifongen. Dryss over den knasende havren og spiselige blomster.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT