Plutselig står den der i hjørnet av hagen – rabarbraen. Så sur at den får fram grimasene i ansiktet hvis du lar deg friste av en rød stilk rett fra planten. Så god at du kjenner sommeren, uansett vær, hvis du behandler den på riktig måte.
Og husk at det er lov til å lage mer enn rabarbragrøt, rabarbrasuppe og rabarbrapai! Visste du at rabarbra passer godt sammen med makrell, at den kan sette feiende flott smak i en saus eller at en tur innom grillen får fram uventa smaker?
Men først til det første. Rabarbrasuppe. Lise Finckenhagen bruker både vanilje og kanelstang for å sette smak på den, og pynter med jordbær og mynte. Hvis du vil, kan du også ha en iskule oppi.
Rabarbratrifle med mascarpone
Varme muffins med rabarbrasuppe og kremostis
- OPPSKRIFT: Varme muffins med rabarbrasuppe og kremostis
- Flere oppskrifter fra Gastronomisk Institutt
Rabarbrapai med mandler
Grillrøykt makrell med syltet rabarbra
Stekte kamskjell med rabarbrasmørsaus
Grillet rabarbradessert med nøttetopping
Rabarbra med vaniljeyoghurt og krokan
Varm rabarbra med ingefær, mandler og italiensk marengs
- OPPSKRIFT: Varm rabarbra med ingefær, mandler og italiensk marengs
- Flere oppskrifter fra Hygge i hagen
Rabarbradaiquiri
- OPPSKRIFT: Rabarbradaiquiri
- Flere oppskrifter fra Munter mat