Slik gjør du
Smuldredeig
Bland sammen ingrediensene i en bolle, så havregrynene klumper seg. Rist blandingen i en stekepanne eller i ovnen på 170 grader til den lett gyllen. Legg smuldredeigen i en skål.
Fyll
Skrell rabarbraen, og skjær den i 2 centimeter lange biter. Legg bitene i en gryte eller stekepanne sammen med sukkeret. Varm opp under omrøring til sukkeret er smeltet og rabarbraen har saftet seg.
Skjær jordbærene i to og ha dem i den varme kompotten. Rør rundt og hell alt over på et serveringsfat. Avkjøl.
Hell over smuldredeigen og legg over kardemommemarengs.
Kardemommemarengs
Kok opp 3 desiliter sukker med 1 desiliter vann til 124 grader. Imens vispes eggehviten til et tykt, fint skum sammen med 3 spiseskjeer i en stor bolle. Prøv å ha eggehviten klar samtidig med at sukkerlaken når 124 grader.
Hell den varme sukkerlaken i marengsen og fortsett å vispe til marengsen er kald. Smak til med kardemomme.