Rabarbra- og jordbærpai med kardemommemarengs

Brenn marengsen med en gassbrenner rett før rabarbrapaien skal serveres.

Foto: Eva Robild / SVT

Rabarbra- og jordbærpai med kardemommemarengs

Kardemomme er en herlig overraskelse i denne sommerlige oppskriften. Hvis du lar være å ta med marengsen blir retten vegansk.

Slik gjør du

Smuldredeig

Bland sammen ingrediensene i en bolle, så havregrynene klumper seg. Rist blandingen i en stekepanne eller i ovnen på 170 grader til den lett gyllen. Legg smuldredeigen i en skål.

Fyll

Skrell rabarbraen, og skjær den i 2 centimeter lange biter. Legg bitene i en gryte eller stekepanne sammen med sukkeret. Varm opp under omrøring til sukkeret er smeltet og rabarbraen har saftet seg.

Skjær jordbærene i to og ha dem i den varme kompotten. Rør rundt og hell alt over på et serveringsfat. Avkjøl.

Hell over smuldredeigen og legg over kardemommemarengs.

Kardemommemarengs

Kok opp 3 desiliter sukker med 1 desiliter vann til 124 grader. Imens vispes eggehviten til et tykt, fint skum sammen med 3 spiseskjeer i en stor bolle. Prøv å ha eggehviten klar samtidig med at sukkerlaken når 124 grader.

Hell den varme sukkerlaken i marengsen og fortsett å vispe til marengsen er kald. Smak til med kardemomme.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT