Rabarbra- og jordbærkrem med grillet rabarbra

Smaken av rabarbra og jordbær går godt sammen med fløtemelk.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Rabarbra- og jordbærkrem med grillet rabarbra

Rababra i folie på grillen skal ligge så lenge at den blir helt myk. Dette blir en fløyelsmyk dessert med smak av rabarbra og jordbær.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell rabarbraen og skjær den grove biter. Legg bitene i pakker av aluminiumsfolie sammen med sukker og jordbærsaft. Dryss over potetmel. Brett folien sammen så det blir helt tett. Stek pakkene på grillen i 10-15 minutter til rabarbraen er karamellisert og har fått en kremet konsistens. Hell innholdet i folien i en skål.

Rør lett med en gaffel så rabarbraen moses. Riv over lakris eller dryss over litt økologisk lakrisrot for å gi en enda bedre smaksopplevelse. Serveres med fløte blandet med melk (kaffefløte).

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE