NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Rå tunfisk i kald, krydret kokosmelk

Tunfisken skjæres i tynne skiver og passe munnfuller før kokosmelken helles over.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Rå tunfisk i kald, krydret kokosmelk

Kokosmelken smakes til med finhakket frisk chili, masse nyrevet ingefær og nam pla før den helles over tunfisken.

Slik gjør du

Kok opp melken med kokosmel, limeblader og sitrongress. La kokosmelken avkjøles og sett den i kjøleskapet natten over.

Neste dag helles kokosmelken gjennom et saftklede i en sil, så du får den rene, fine kokosmelken. Kokosmelken smakes til med finhakket frisk chili, masse nyrevet ingefær og nam pla.

Tunfisken skjæres i tynne strimler og legges i en skål. Hell den krydrede kokosmelken over. La tunfisken trekke i ca. 20 minutter og dryss over hakkede peanøtter og koriander over før den spises. Server gjerne en god søt chilisaus til. Hvis tunfisken trekker for lenge mister den sin fine, faste konsistens.

Tips

Tunfisk kan serveres på flere måter.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne