Raw squashpasta med tomatsaus og pesto

Squash som pasta servert med tomatsaus og pesto.

Foto: YLE

Rå squash­pasta med tomatsaus og pesto

Raw food handler å spise så ren og naturlig mat som mulig. Den er ikke kokt, og bare basert på vegetariske råvarer. Her får du squash som pasta, servert med tomatsaus og pesto.

Slik gjør du

Vask squashen, høvle, skjær eller sveiv den i strimler.

Bland tomater, eddik, soya og avokado til tomatsaus.

Bland ingrediensene til pestoen. Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Server squashen på en tallerken med tomatsaus og pesto, strø over tre spiseskjeer gjærflak per porsjon. Drypp over olivenolje, avslutt med plommetomater i skiver og hampfrø.

Tips

Rosanna og Maria bruker en grønnsak-spiralizer som de fester squashen til og sveiver ut squashstrimler.

Sitronkake fra Rosanna og Maria Lundström: Rå sitronkake med nøttebunn

Kilde: Rosanna og Maria Lundström i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE