Raw sitronkake med nøttebunn

Rå sitronkake med nøttebunn

Foto: YLE

Rå sitronkake med nøttebunn

Raw food er kjapp, morsom og fargeglad matlaging. Ingen ovn, ingen komfyr, i stedet brukes bare friske økologiske råvarer, mikser og kjøleskap. Her får du oppskriften på en kremet sitronkake med proteinrike nøtter.

Slik gjør du

Legg paranøtter og cashewnøtter i bløt noen timer. Legg dadlene i bløt en stund så de blir myke, eller bruk medjooldadler.

Kjør paranøttene i en mikser med salt og vanilje. Ha i dadlene og kjør med resten av ingrediensene til nøttebunnen. Trykk blandingen ut i en springform.

Skrell squashen og skjær den i terninger. Sett kokosoljen i romtemperatur, så den den smelter, eller smelt forsiktig i vannbad. Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje sammen med agavesirup, finrevet sitronskall fra en halv sitron og saften fra hele sitronen. Hvis blandingen blir for tørr tilsetts kokosvann eller vann. Bre fyllet ut over kakebunnen.

Sett kaken i fryseren i 5-6 timer eller over natten. Ta den ut i romtemperatur en time før servering. Pynt med revet sitronskall.

Oppskriften er uten melk og laktose.

Tips

Rosanna og Maria Lundström serverte også middag laget som raw food.

Kilde: Rosanna og Maria Lundström i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE