NRK Meny
 Quinoasalat med soyamarinert laks

Quinoasalat med vårløk og sukkererter toppet med marinert laks, hardkokte egg og agurk.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Quinoasalat med soyamarinert laks

Lars Erik Vesterdal er på den smale linjen. Denne gang noe knakende godt og sunt: Quinoa, marinert laks, egg og grønnsaker.

Slik gjør du

Skyll quinoafrøene godt. Kok quinoaen i 6 dl vann og 1 ts salt, kok det i ca. 12 minutter til vannet er borte.

Tilsett finkuttet vårløk og sukkererter.

Bland sammen soyasaus, olivenolje og sitronsaft sammen med revet ingefær. Rør dette godt sammen.

Skjær laksen i tynne skiver og legg den i marinaden i ca. 10 minutter.

Anrett dette på en tallerken med quinoa i bunnen, noen salatblader og marinert laks. Pynt med kokte egg, reddiker, skivet agurk og litt majones. Kvern litt sort pepper over hele retter før du serverer.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK1