NRK Meny
Quiche
Foto: Marie Melgård / NRK

Quiche med purre og bacon

Slik gjør du

Kutt smøret i terninger og kjør smør, mel og vann raskt sammen i en foodprosessor. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile i minst 30 min i kjøleskapet. Kjevl ut og legg i en terteform. Forstek paibunnen på 190 ºC i ca 12 min.

Del purren på langs, skyll og tørk den godt. Skjær purren i skiver og baconet i små biter. Stek det hele lett i en stekepanne, og ha det over i tertebunnen sammen med osten.

Visp sammen egg og creme fraiche og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i tertebunnen og stek den ved 180 ºC i 45 min.
Quichen skal blåse seg opp og virke fast når du rister på den.

Tomatmarmelade

Kok opp limesaft og sukker i en liten kasserolle, del tomatene i to og ha dem over i sukkerlaken. La det småkoke til væsken får sirupskonsistens. Tomatmarmeladen kan serveres varm eller kaldt. Lag gjerne dobbelt prosjon når du først er i gang.

.

Tips

Serveres med tomatmarmelade og en grønn salat.
Bruk gjerne en sennepsvinaigrette på salaten.