NRK Meny

Quiche med laks

Ostepai med laks og spinat.

Slik gjør du

Skjær laksen i tynne skiver.
Forvell spinaten til den mykner. Klem vannet ut, og skjær den i biter på rundt fire centimeter.
Skjær opp løken.

Varm smøret i en stekepanne. Fres spinaten, og smak til med salt og pepper.
La det hele avkjøles.

Visp egget i en skål. Tilsett melk og fløte.

Trykk smørdeigen ut i en form, og pensle den med smeltet smør.
Fordel løken og spinaten i formen, og legg laksen på toppen.
Hell det vispede egget over det hele.
Strø på revet ost.

La det stekes i ovnen i 25-30 minutter på cirka 180 ºC.

Legg paien på et serveringsfat, og garner med dill, salat, reddiker og annet grønt som frister.

Tips

I stedet for gruyère kan du bruke Norvegia eller annen hvit ost. Når overflaten på paien begynner å bli brun, senk varmen og la paien stekes langsomt.