NRK Meny
Quiche Lorraine

Paien er oppkalt etter Lorraine-regionen nordøst i Frankrike.

Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt

Quiche Lorraine

Denne klassiske ostepaien er deilig servert med en grønn salat. Den smaker godt kald også.

Slik gjør du

Oppskriften passer til en høy form med 19 cm i diameter eller 23 cm i diameter i en grunn form.

Mørdeig
Smuldre smøret i melet. Ha i salt. Bland inn egg litt etter litt (bruk 1/2 til 1 egg) til deigen henger sammen. Sett den til kjøling i kjøleskapet i 30 minutter.

Kjevle den ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i formen. Press deigen ned i formen og ta av kanten øverst. Fyll bunnen med tørre erter og stek bunnen ved 180 °C i 20 minutter. Ta ertene ut de siste 5 minuttene.

Fyll
Varm oljen i en stekepanne og stek baconet. La baconet tørke på kjøkkenpapir. Fres løken forsiktig i den samme oljen i ytterligere 10 minutter.
Visp eggene, 2 hele egg og 2 eggeplommer, i en middels stor bolle, tilsett fløte, urter, ost, bacon og løk. Bland godt og tilsett krydder.

Hell fyllet i formen med mørdeigsbunnen, stek paien ved 180 °C 30-40 minutter.

Serveres varm med en grønn salat.

Kilde: Duften av nybakt (orig. tittel: Rachel Allen: Bake!)