NRK Meny

Quesadilla med reker

Varme tortilla-lefser med smeltet ost og chili, det er quesadillaens sjel. Sånn spiser man dem, gjerne flere uker i strekk, før man tar en pause og revurderer situasjonen. Da er det på tide å utvide repertoiret.

Reker, hvitløk, koriander og lime setter en ekstra spiss på dette quesadilla-måltidet. Test gjerne ut nye kombinasjoner selv også!

Slik gjør du

Surr løk og hvitløk i margarin til løken er blank, la det avkjøles. Tilsett finhakket chili og paprika i terninger. Smak til med litt salt.
Bland rekene med grønnsaksblandingen.

Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver tortilla, strø revet ost over og brett den andre halvdelen over.
Stekes i litt olje på stekepanne til osten er smeltet, 2-3 minutter på hver side.

Anrettes med salatblader, et par tynne skiver lime, et par avocadobåter og litt frisk koriander.