Quesadilla

Quesadilla kan du fylle med det du liker. Ekstra godt blir det med chilimajones på toppen.

Foto: Rolf T. Øygarden

Quesadilla med kylling

Den meksikanske retten quesadilla består av tortilla fylt med ost og annet godt fyll. Sørlandskokken bruker blant annet paprika, chili og kylling.

Slik gjør du

Quesadilla

Kutt paprika og vårløk i jevne store biter. Rens chilien, ta ut frøene og finhakk den. Del kyllingen i mindre biter.

Stek paprika, vårløk og chili mykt i litt rapsolje på medium varme. Ha i kylling og soyasaus. Smak til røren med litt salt og pepper.

Legg tre osteskiver på en tortillalefse. Ha på grønnsaker og kylling og topp med tre osteskiver. Legg på en ny tortillalefse som lokk.

Tortillaen stekes på begge sider på medium varme i stekepannen til osten er smeltet.

Del opp tortillaen i trekanter, og server, gjerne med en dæsj chilimajones på toppen for et lite ekstra kick!

Chilimajones

Chilimajones får du ved å blande majones og chilisaus. Styrkeforholdet må du selv være sjefen over. Alternativt finnes det chilimajones på flaske, se gjerne etter produktet srirachamayo.

Tips

Quesadilla

Quesadilla med chilimajones.

Foto: Rolf T. Øygarden

Kilde: Rolf T. Øygarden i sørlandssendinga/NRK P1