NRK Meny
Purrestrudel med morkler

James Price er stolt over sin egen komposisjon, purrestrudel med morkler. Den serveres med sausen som lages når morklene stekes og kokes.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Purrestrudel med morkler

Utenpå ser den ut som en kake, men inni er det purre og morkler. Det blir nesten vegetarmat hvis det ikke hadde vært for hønsefonden som morklene koker i.

Slik gjør du

Legg morklene i bløt i lunkent vann en times tid.

Rens purrene og skjær dem i ringer. Sauter dem rolig i pannen i smør til de er møre. Tilsett 1 dl fløte og la det koke inn. Smak til med salt og pepper.

Skyll de utbløtte morklene grundig og la dem dryppe av. Sauter finhakket sjalottløk i en panne og tilsett morklene. La dem steke et par minutter og hell så Noilly Prat, hønsefond og resten av fløten over. La det koke rolig et par minutter.

Fisk ut morklene og bland dem med purren. Sil sausen over i en liten gryte, eventuelt kan den kokes inn litt til.

Stek griljermelet gyllent i smør. Sett det til side.

Strudeldeig
Ha melet i en skål, lag en fordypning i midten. Ha egg, olje, salt og sitronsaft i fordypningen. Kna alt sammen. Tilsett så mye lunkent vann som trengs for å kunne arbeide med deigen. Hvis man ikke gidder selv, kan arbeidet settes ut til en miksmaster med deigkrok.

Når deigen er klar legger man et stykke tøy på arbeidsbordet. Det kan være en duk, et stort tørkehåndkle eller lignende. Det viktige er at det er glatt. Legg på deigen etter at kledet er drysset med mel. Kjevle deigen ganske tynt, dekk den med et fuktig håndkle og la den hvile et kvarters tid.

Så skal deigen dras ut ganske tynt. Ha mel på hendene og stikk dem under deigen og trekk forsiktig utover. Gjør dette på alle kanter så du får en ganske tynn, stor, rektangulær deigflate. Hvis det blir små huller rundt omkring gjør det ikke så farlig. Helt ute ved kanten vil deigen være litt tykkere, dette skjæres vekk.

Purrestrudel med morkler
Pensle litt smeltet smør på strudeldeigen. Fordel griljermelet og purre/morkelblandingen utover deigen. Sørg for at det er en kant av deig uten fyll hele veien rundt.

Rull deigen sammen som en rulade. Man styrer prosessen ved hjelp av kledet deigen ligger på. Strudelen legges på en bakeplate, pensles med egg og stekes ved 180 °C i ca. 30–40 minutter.

Server tykke skiver av strudelen varm eller lunken med sausen til.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR