Velkomstpunsj - Jungle Boogie
SUKKERLAKE
100 gram sukker
½ liter vann,
appelsiner
mynte
ananas,
mango
appelsinjuice,
ananasjuice,
mangojuice,
hvit rom,
brun rom,
limesaft ,
revet muskatnøtt,
VELKOMSTPUNSJ
Sukker og vann kokes ned til en tredel med appelsin, appelsinskall og mynte. Laken helles over en sil. Skjær fruktene i store stykker. Bland like store deler hvit og brun rom i sukkerlaken og tilsett juice. Tilsett fruktstykkene, litt limesaft og revet muskatnøtt etter smak.
Marinert svinekam
SVINEKAM
Rutet og med benene skåret fra.
2 spiseskjeer fennikelfrø,
1hvitløk,
frisk rosmarin,
salt.
MARINADE
balsamico-eddik
olivenolje,
friske laurbærblad
MARINERT SVINEKAM
Knus fennikelfrøene i en morter. Dryss dem på undersiden av steken. Hvitløken knuses lett i morteren. Smør kjøttet med hvitløk. Snu steken så svoren vender opp. Grovhakk rosmarinen og legg den i rutene. Legg overskytende rosmarin, hvitløk og fennikelfrø i en stekepanne. Hell balsamico-eddik over, så bunnen er dekket. Tilsett litt olivenolje. Riv laurbærbladene litt grovt og legg dem i bunnen av stekepannen. Legg steken i pannen med kjøttsiden ned. La kjøttet hvile i marinaden en halv time. Ta deretter opp steken og legg de avskårne bena i bunnen av stekepannen. Legg steken oppå bena. Dryss salt på kjøttsiden av steken og på svoren. Skru ovnen på full varme og sett inn steken. Etter 20 minutter skrus ned til 220 grader. La den steke en time. Steken serveres i tynne skiver med pitabrød. Hell skyen fra pannen over kjøttet før servering.
Salsa
2 røde paprika,
½ mellomstor rødløk,
3 store chilier,
1 fedd hvitløk,
frisk persille,
frisk basilikum,
5-6 spiseskjeer olivenolje,
salt og pepper,
rødvinseddik
SALSA
Paprikaene grilles eller stekes til de er svarte. Rødløken finhakkes. Chiliene skjæres på langs, og kjernene skrapes ut. Deretter finhakkes chiliene og hvitløksfeddet. Når paprikaene er blitt svarte på alle sider, legges de i en skål med plastfilm over. La dem stå i fem minutter og dampe. Ta de største stilkene av krydderurtene og hakk dem. Hell olivenolje over. Fjern skinnet fra paprikaene. Fjern kjernene og finhakk. Bland dem sammen med resten og krydre med salt og pepper. Tilsett litt rødvinseddik. La salsaen stå og hvile en times tid.
Salat med chili og mozarella
chilier,
mozzarella,
rød basilikum,
grønn basilikum,
svart pepper,
havsalt,
olivenolje,
sitronsaft
Stikk hull på chiliene. Chiliene stekes/grilles. Når de er svarte, legges de i en skål med plastfilm over i fem minutter. Del mozzarellaen og legg den på en stor tallerken. Gni skinnet av chiliene og skjær bort bunnen av dem. Skjær dem på langs og fjern kjernene. Snitt chiliene på langs og fordel stykkene over osten. Grovhakk basilikumbladene og tilsett dem. Krydre med salt og pepper og hell olivenolje og sitronsaft over salaten.
Salat med erter og spinat
Erter, spinat,
4-5 spiseskjeer olivenolje,
4-5 spiseskjeer sitronsaft,
salt og pepper
fetaost
Ertene skal belges. De største ertene tas bort. Skyll spinaten, den må ikke må være for grov, og legg den i en skål. Tilsett deretter ertene. Olje, sitronsaft, salt og pepper helles over salaten. Bland det hele godt sammen. Anrett salaten på en stor tallerken. Til slutt tilsettes oppsmuldret fetaost.