Slik gjør du
Pulled pork
Brun kjøttet kraftig i en panne. Stekes i ovnen i 8-10 timer på 70 °C. Avkjøl det litt og riv det fra hverandre med en gaffel, ikke bruk kniven. Smak til kjøttet med salt og pepper og det krydderet du vil.
Barbecuesaus
Smelt brunt sukker i panna, tilsett alle ingrediensene og kok dette godt sammen i 15 minutter. Juster smaken med røyksyre. Bland litt av sausen i kjøttet.
Servering
Anrett kjøtt og BBQ-saus på en hvetelefse sammen med kuttet tomat, vårløk og agurk. Dra en stripe majones over og topp dette med noen salatblader.
Tips
Røyksyre fås kjøpt i små flasker i spesialbutikker. Bruk bare noen dråper. Noen dråper med flytende hickoryrøyk (liquid hickory smoke) kan også brukes.
Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1