NRK Meny
Tobias Hamann-Pedersen

Skepsis blir endret til god smak når puddingen helles på dessertglass.

Foto: Fra TV-serien All verdens kaker - med Tobias / DR

Pudding med kanel – gelatina de pata

Gelatina de pata betyr direkte oversatt gelé av fot. I Bolivia lærer Tobias Hamann-Pedersen å lage dessert fra kufot. Det er gelatinen fra den lange kokingen av bein som er hovedingrediensen i puddingen.

Slik gjør du

Skjær beinet i store biter. Kok det i vann i 12 til 14 timer. Ta bort fettet fra toppen av gryten.

Sil væsken. og la den avkjøle i minst åtte timer, til den har stivnet helt. Smelt geleen langsomt i en gryte. Tilsett kondensert melk, kanelstenger og nellikspiker.

La det småkoke under lokk i 30 minutter. Sil væsken gjennom en fin sil eller klede.

Hell væsken i små dessertglass eller porsjonsskåler. Sett glassene på kjøl i fire til seks timer, til puddingen har stivnet. Server puddingen kald med et dryss melis.

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien All verdens kaker - med Tobias (Bag verden - med Tobias)