Tjukkmjølkspudding

Tjukkmjølkspudding fra Lise Finckenhagen.

Foto: Vegard Stana / NRK

Pudding av Tjukkmjølk fra Røros

Tjukkmjølkspuddingen serveres med jordbærsuppe, rabarbrakompott eller bærsalat. Lise Finckenhagen har oppskriftene til alt.

Slik gjør du

Bløt opp gelatinen i kaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs.
Kok opp fløte, sukker og vanilje.
Klem ut vannet av gelatinen og løs den opp i den varme fløten.
Sil og avkjøl fløten.
Vend inn tjukkmjølken og fordel blandingen i små glass eller skåler.
Avkjøl i kjøleskap til puddingen stivner.



Tips

Server med friske eller rørte bær, eller et av disse forslagene:

Se også: Sommermat fra Sommeråpent

Kilde: Lise Finckenhagen i Sommeråpent 2009