Provencalsk squashterte

Revet squash, flere sorter løk, parmesan og egg skjuler seg under lokket på squashterten.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Provençalsk squash­terte

Krydderurter fra Provence, herbes de Provence, setter smak på squashterten fra brødrene Price i Munter mat - på tur.

Slik gjør du

Tertedeig

Bland mel og salt og tilsett de andre ingrediensene. Deigen eltes godt til den er smidig. Legg den i kjøleskapet i minst en time.

Fyll

Finhakket purre, løk og hvitløk sauteres i en panne i olivenolje til de faller sammen. Squashene rives på den grove siden av råkostjernet og has i pannen sammen med timian og herbes de Provence. Stek rolig til alt er mørt og ev. væske er fordampet.

Smak til med salt og pepper og sett fyllet til avkjøling.

Pisk eggene med revet parmesan og rør dem inn i grønnsakblandingen.

Squashterte

Bruk en terteform med løs bunn. Kjevle halvparten av deigen helt tynt, nesten som til pasta. Legg deigen i formen og la den henge litt ut over kanten. Ha i det avkjølte fyllet. Kjevle resten av deigen tynt ut og legg den som et lokk på terten. Rull kantene godt sammen og pensle terten med olivenolje. Skjær et lite kryss i lokket, så dampen slipper ut. Stek terten på 200 °C i ca. 35-40 minutter til overflaten er gyllen.

Terten smaker best hvis den serveres lunken. En god blandet salat er godt til.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR