Hopp til innhold

Prøv noe helt nytt til makrellen

Makrell med poteter og agurksalat er velkjent, men sommerfisken kan også spises med tzatziki, rabarbra, bacon, ingefær, pasta eller tomatsaus. Her er både de tradisjonelle og de eksperimentelle oppskriftene!

Stekt makrell med tzatziki

Mange bruker rømme på makrell, men du kan også prøve yoghurt. Her i form av den greske dressingen tzatziki med agurk, hvitløk og chili.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Stekt makrell med tzatziki

Lær deg hvordan du fileterer makrellen av kokk Andreas Myhrvold fra Gastronomisk Institutt.

Makrellsalat

Makrellsalat
Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Stekt og syltet makrell

Syltet makrell
Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Stekt makrell med nykål, poteter og rømme

Stekt makrell med fersk kål og poteter
Foto: Tone Johannesen / NRK

Grillrøykt makrell med syltet rabarbra

Grillrøykt makrell med syltet rabarbra
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Bakt makrell, nykål med ingefær og syrlig smørsaus

Bakt makrell, nykål med ingefær og syrlig smørsaus
Foto: NRK

Grillet og einerrøykt makrell med sitron og bacon

Video Andreas Viestad griller makrell

Syltet makrell med grønnsaker og pepperrotdressing

Syltet makrell med grønnsaker og pepperrotdressing
Foto: Fra Fjernsynskjøkkenet / NRK

Makrellfilet med tomatsaus og pasta

Makrellfilet med tomatsaus og pasta
Foto: Fra Fjernsynskjøkkenet / NRK

Fersk makrell med potetsalat

Makrell
Foto: NRK