NRK Meny
Profiteroles med is og sjokoladesaus

Profiteroles med is og sjokoladesaus som James og Adam Price laget i Munter mat.

Foto: DR

Profiteroles med is og sjokoladesaus

Profiteroles er en av de gode dessertene fra det franske kjøkken. Små vannbakkels fylles med vaniljeis og får en lun sjokoladesaus over.

Slik gjør du

Smelt smøret i vann, tilsett mel og bakepulver samtidig. Rør grundig og fjern gryten fra varmen. Tilsett sammenpiskede egg når massen har fått kjølt seg av litt. Bland godt.

Ha deigen i en sprøytepose og lag kuler på størrelse med en stor valnøtt på bakepapir eller en silikonmatte. Profiterolene stekes ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Avkjøles på rist.

Del profiterolene i to og fyll dem med vaniljeis. Hell over varm sjokoladesaus.

Sjokoladesaus
Kok opp fløten og tilsett finhakket sjokolade. Rør i kakao og spe med vann. Smak til med sukker.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR