Laster innhold, vennligst vent..
Potetvafler med rømme, rogn og gressløk, og spekeskinke og syltet rødløk

Potetvafler med to slags topping. Rømme, rogn og gressløk, eller spekeskinke og syltet rødløk.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Potetvafler

Vafler kan være søte, eller som her – laget av moste mandelpoteter. Potetvafler kan serveres som nasjonalromantisk fingermat.

Slik gjør du

Oppskriften gir 6-7 store vaffelplater.

Riv eller mos potetene. Ha dem over i en bolle og rør inn smør, rømme, egg, mel og bakepulver. Spe røren med litt melk til du får en tykk «vaffelrøre». Smak røren til med en god klype salt.

Stek tykke og gylne potetvafler i et godt smurt vaffeljern.

Topp vaflene med ønsket topping.

Syltet rødløk

Rens og finsnitt rødløken. Kok opp eddik, sukker og vann. La laken småkoke til alt sukkeret er oppløst. Ha løken over i laken og gi det hele et oppkok. Hell alt over på et tett glass eller en boks med tett lokk. Løken kan gjerne forberedes god tid i forveien og blir best hvis den kan få ligge natten over. Den holder seg fint en ukes tid i kjøleskapet.

Hurtigsyltet rødløk

Hurtigsyltet løk er klar på få minutter. Rens og finsnitt løken og bland den sammen med limesaft, sukker og salt. La løken marinere i minst 5 minutter, og gjerne 20-30 minutter før bruk.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»/NRK1