Potetsuppe med flaket skrei

Potetsuppe med skrei, bløtkokt egg og rosépepperflak.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Potetsuppe med flaket skrei

Det skal være gode poteter i potetsuppa. Lars Erik Vesterdal anbefaler Gulløye eller mandelpoteter. Han serverer suppa med bløtkokt egg og flaket skrei.

Slik gjør du

Skrell og kutt opp poteter, gulrøtter og løk. Fres dette i olje i et par minutter. Slå på vann og buljongterningen. Kok dette mørt og kjør det opp med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Trekk skreien i saltet vann til den flaker seg. Ha suppa over i boller med flaket fisk og et halvt bløtkokt egg. Pynt med en grønn urt og litt flaket rosépepper.

Tips

HØR: Lars Erik Vesterdal, Elin Aandal-Herseth og Agnete Daae-Qvale Holmemo smaker på potetsuppe med flaket skrei.

Lars Erik Vesterdal, Elin Aandal-Herseth og Agnete Daae-Qvale Holmemo smaker på potetsuppe med flaket skrei.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK1