NRK Meny
Video Charles Tjessem lager potetsuppe

Charles Tjessem lager potetsuppe sammen med Ingveig Tveranger.

Potetsuppe med bacon og krutonger

Potetsuppen kan lett bli litt tung, sier Charles Tjessem, men med litt sting av gode krydder blir den kjempegod. Her får du oppskriften fra mesterkokken.

Slik gjør du

Vask og skrell poteter, løk og purre. Kokes i vann til alt er mørt. Sil av kraften fra grønnsakene. Ta vare på noe av kraften til å spe suppen med.

Potet og løk tas over i en blender og "kjøres" med fløte, smør og kraften fra potet og løk til suppen oppnår en fin fløyelsaktig konsistens uten klumper.

Juster suppen til en fin konsistens og smak til med finreven pepperrot, salt og nykvernet pepper.

Bacon eller sideflesk kuttes i små strimler og sprøstekes i stekepanne. Brød kuttes i terninger og stekes i stekepanne.

Suppen serveres i suppeskåler med bacon og krutonger.

Kilde: Charles Tjessem