NRK Meny

Potetskall med ost og paprika

Slik gjør du

Skrubb potetene godt rene.
Stikk gjennom potetene flere steder med kakenål eller strikkepinne.
Legg potetene på plate og bak de i stekeovnen ved 200°C i 1¼ - 1½ time, eller til potetene er helt møre. Stikk i de med kakenåla!

Varm oljen sammen med smøret eller margarinen i en stekepanne. Ha i løken og la den surre blank.
Bland i den grønne paprikaen og la det surre videre til paprikaen er myk, men fremdeles har litt sprø konsistens. Rør paprikapulveret i.

Del de ferdigbakte potetene i to på langs. Skrap innmaten ut i store biter.

Bland potetinnmaten i stekepanna og la det stå på sterk varme til alt blir godt gjennomvarmt og potetinnmaten blir litt brun. Rør hele tiden. Smak til med salt og pepper.
Fordel fyllet i potetskallene.
Dryss ost over og la potetene stå under grillen i 3-5 minutter, til osten smelter.
Server potetene nygrilla, eventuelt med ketchup eller chilisaus til.

Fylte poteter kan serveres både som middags- og kveldsrett.